Behandling hos Stofrådgivningen består af:
Overblik over din situation:
Når du besøger os for første gang, vil du blive mødt af en medarbejder, som vil starte en udredning af dine behandlingsbehov. Udredningen foregår i samarbejde med dig og er baseret på et spørgeskema, der er med til at danne grundlaget for din første behandlingsplan.
Det kan være nødvendigt at samarbejde med andre afdelinger i kommunen, og hvis det er nødvendigt, vil det selvfølgelig ske med din accept.
Stofrådgivningen benytter sig af udredningsskemaer, UngMap og VoksenMap. Skemaerne er udarbejdet af Aarhus Universitet, Center for Rusmiddelforskning.
Behandlingssamtaler:
Behandlingsplanen er omdrejningspunktet for dine behandlingssamtaler. I samtalerne arbejder I med dine behandlingsmål. Det foregår via individuelle samtaler. Behandlingssamtalernes hyppighed aftales i samarbejde mellem dig og din behandler.
I den individuelle behandling benytter vi os blandt andet af Motivational Interviewing og kognitiv samtaleterapi.
Lægesamtale og behandling:
Du tilbydes en lægesamtale, det er en frivillig samtale. Hvis du skal have ordineret substitutionsbehandling, skal du dog have en lægesamtale samt en lægefaglig udredning.
Lægelig behandling med substitutionsmedicin foregår efter ordination af lægen med Suboxone, Subutex og Metadon.
Akupunktur:
Vi tilbyder NADA. NADA er akupunktur, der kan afhjælpe uro, og som også kan hjælpe med at dæmpe abstinenser. Der er flere tidspunkter ugentligt, hvor du kan få NADA akupunktur, når du er indskrevet i Stofrådgivningen.
Stofrådgivningen benytter anerkendte metoder i behandlingen, og vi er godkendt af socialtilsynet.